Žene i nauka: poziv za treći broj časopisa KULT

Časopis KULT je raspisao konkurs za treći broj na temu “Žene i nauka”. Redakcija časopisa poziva sve zainteresovane da se priključe i pošalju svoje autorske tekstove.

Radovi mogu biti posvećeni temama kao što su: žene i periodika, žene i književna kritika, poetičko sagledavanje književnog stvaralaštva istaknutih spisateljica, žene u kontekstu humanističkih nauka…

Rok za slanje tekstova je 15. decembar, a svaki autor može poslati više tekstova.

Pravo na objavljivanje u trećem broju časopisa KULT imaju isključivo tekstovi koji nisu ranije objavljivani i koji nisu ponuđeni za objavljivanje u drugim publikacijama. Tekstovi mogu imati maksimum15 strana, sa navedenim spiskom literature na kraju rada. Uz tekst poslati i kratku biografiju.

Pored poziva za ovaj tematski broj, uvek je otvoren poziv za saradnju. Ukoliko pišete književnu kritiku, prikaze pozorišnih predstava ili filmova, pišete eseje i naučne radove – dobrodošli ste u KULT. Ovaj časopis je nastao u nameri da se oformi platforma za dublja naučna proučavanja među mladim ljudima i do sada je objavljeno preko 600 autorskih tekstova o Kulturi, Umetnosti, Literaturi i Teatru.

Za praćenje rada Časopisa KULT pogledajte internet stranicu www.casopiskult.com, a za dodatne informacije o tematu, možete se obratiti uredništvu časopisa putem mejla temat@casopiskult.com.

Časopis KULT – Kultura, Umetnost, Literatura, Teatar – je časopis nastao kao ideja tri studentkinje srpske književnosti sa ciljem da se okupi što veći broj ljudi spremnih da se entuzijastično i hrabro predaju umetnosti. KULT je mesto gde se stvarnost zumira, nauka preispituje, a istina smelo izgovara!

Svi tekstovi na časopisu KULT su kreativni, kulturni i naučni izrazi pojedinaca koji svojim delovanjem žele da pokažu da umetnost, iako ugrožena, nije retka i nemoćna.

Prvi broj časopisa bavio se temom tabua u umetnosti, dok je drugi broj bio posvećen književnosm delu Zorana Živkovića. Oba broja časopisa dostupna su za besplatno preuzimanje na >> sajtu časopisa.

Podelite sa prijateljima:
Share