Zavet ćutanja: Izbor iz savremene srpske poezije

Srpska književnica i urednica dr Ana Stjelja u suizdavaštvu sa Udruženjem Alia Mundi, priredila je i objavila kratak izbor iz savremene srpske poezije pod naslovom „Zavet ćutanja” (Vow of Silence).

Zavet ćutanja

Ova publikacija, čiji je naslov inspirisan istoimenom pesmom Vlaste Mladenovića, objavljena je kao dvojezično izdanje, na srpskom i engleskom jeziku.

U publikaciji „Zavet ćutanja” zastupljeno je 15 srpskih pesnika i pesnikinja, različitih generacija i poetskih stremljenja. Svaki od autora zastupljen je sa po dve svoje pesme.

Među autorima ove kratke antologije srpske poezije na engleskom jeziku našli su se pesnici: Vladimir D. Janković, Valentina Milačić, Rade Šupić, Dušanu Dojčinović, Jelena Davidović, Dejan Bogojević, Jovica Đurđić, Vlasta Mladenović, Suzana Rudić, Tanja Ajtić, Anđelko Zablaćanski, Jasmina Malešević, Bojana Nikoletić, Vesna V. Maksimović i Miroslav Mišel Boltres.

Uvodnik u ovaj izbor iz srpske poezije na srpskom i engleskom jeziku čine stihovi Branka Miljkovića koji na najbolji način, (iz pera vrsnog srpskog pesnika te pesničkog genija) govore o suštini i značaju poezije.

Osim lepote same poezije koju ova knjiga nastoji da istakne, ova publikacija predstavlja i značajan kulturno-diplomatski projekat koji na reprezentativan predstavlja srpsku poeziju u svetu, stvarajući kulturne mostove između Srbije i sveta.

Knjiga je objavljena kao elektronsko izdanje i može se čitati na ovom linku:

Podelite sa prijateljima:
Share