Vida Ognjenović i Mihajlo Pantić danas na štandu Arhipelaga

Vida Ognjenović i Mihajlo Pantić gostuju danas na štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga, gde će od 15 do 17 časova potpisivati primerke svojih knjiga i družiti se sa čitaocima.

Nova drama Vide Ognjenović Poetesa je biografska drama o sudbini i poeziji Milice Stojadinović Srpkinje, pesnikinje iz doba srpskog romantizma, koja je na početku slavljena i hvaljena, nazivana Vrdničkom Vilom i velikim otkrićem srpske poezije, a na kraju je, zaboravljena i odbačena, završila kao prosjakinja na ulicama Beograda.Pored Milice Stojadinović Srpkinje, kao junaci drame Poetesa javljaju se, između ostalih, Vuk Karadžić, Mina Karadžić, Ana Kraus Karadžić, Ljuba Nenadović, pesnik Ludvig Frankl, pesnik i profesor Đorđe Rajković. Poetesa je uzbudljiva slika jedne epohe i uzbudljiva slika jedne ženske sudbine u toj epohi, drama o uzletu i padu, o pamćenju i zaboravljanju, o prihvatanju i odbacivanju.

Arhipelag je ove godine objavio nova izdanja dve knjige priča Mihajla Pantića: deseto izdanje najčitanije i najprevođenije piščeve knjige Ako je to ljubav i deveto izdanje knjige Novobeogradske priče. Pre toga objavljena je Pantićeva knjiga priča Nijedna od sedam i knjiga intervjua Beskonačni razgovori.

Podelite sa prijateljima:
Share