Večeras predstavljanje romansirane biografije “Sutradan posle detinjstva”

naslovna-Nemanja-Rotar-Sutradan-posle-detinjstvaArhipelag i Dom omladine Beograda će večeras u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine predstaviti romansiranu biografiju Mike Antića iz pera Nemanje Rotara “Sutradan posle detinjstva”.

O knjizi “Sutradan posle detinjstva” govoriće Sanja Domazet, Gojko Božović i Nemanja Rotar.

Posetioci će moći da vide TV snimke Antićevih čitanja poezije i projekciju filma Miroslava Antića “Druga obala”.

Knjiga Nemanje Rotara “Sutradan posle detinjstva” je romansirana biografija Mike Antića, koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga. Rotar je napisao uzbudljiv roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle, navodi izdavač.

“Sutradan posle detinjstva” je roman o pesniku i boemu koji je obeležio jedno vreme, ali i o njegovom vremenu, sedamdesetim i osamdesetim godinama, kao i o vremenu u kome žive današnji Antićevi čitaoci. Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice, kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života. Otuda je knjiga “Sutradan posle detinjstva” između života i literature, između romana i romansirane biografije.

Podelite sa prijateljima:
Share