“Vašarski mađioničar” Jelene Lengold na rumunskom

naslovna-jelena-lengold-Vašarski-mađioničar

Izdavačka kuća Arhipelag, izdavač i zastupnik prava Jelene Lengold, potpisala je sa izdavačem Velant iz Bukurešta ugovor za rumunsko izdanje knjige priča ove autorke – “Vašarski mađioničar”. Knjiga Jelene Lengold biće objavljena na rumunskom jeziku početkom 2016. godine.

“Vašarski mađioničar” je najprevođenija knjiga Jelene Lengold. Knjiga je objavljena na engleskom, italijanskom, makedonskom i bugarskom jeziku, a u toku je priprema izdanja ove knjige u Poljskoj, Sloveniji, Albaniji, Češkoj i Mađarskoj.

Za knjigu “Vašarski mađioničar” Jelena Lengold je pre tri godine dobila Evropsku nagradu za književnost, a dobila je i nagrade „Biljana Jovanović“ za najbolju proznu knjigu godine i „Žensko pero“.

Knjiga priča “Vašarski mađioničar” donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti. Pisane s velikom književnom snagom, ove priče su autentično svedočanstvo o intimi i svakodnevici, o čudima ljubavi i o svakodnevnim epifanijama. U pričama Jelene Lengold progovaraju svetlosti i senke svakodnevice i intime, veliki i mali obredi privatnosti i ljubavi. Zahvaljujući istančanoj psihologiji, u pričama iz knjige “Vašarski mađioničar” nalaze se neki od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti.

Knjigu “Vašarski mađioničar” Arhipelag je objavio u tri izdanja na srpskom jeziku.

Podelite sa prijateljima:
Share