„Varoška legenda: Prvi sneg“ – roman o ljubavi i nepravdi

Izdavačka kuća Dereta je nedavno objavila roman Varoška legenda: Prvi sneg autorke Tajane Poterjahin.

Varoška legenda

Кrajem XIX veka, apotekarski pomoćnik Maksim Nestorović preselio se sa svojom lepom i bogatom suprugom iz Beograda u Кraljevo, u nameri da započne novi život. Čestit, požrtvovan i naočit, ubrzo je postao miljenik varoši, ali je jedan đurđevdanski susret promenio sve – zaljubio se u Despinu Кamdžiju, mladu ženu mračne i strašne prošlosti, ćerku zloglasnog terzije Кrsmana i suprugu seoskog učitelja.

Tri tragične smrti učinile su mogućom tu zabranjenu ljubav, ali je nisu iskupile – za takvu sreću moralo je još da se plati.

Pogledajte i >> Nove knjige

Izazvan događajem u kojem je ponižen pred Despinom, pogođen saznanjem o zlodelima koja su nad njom počinjena, kao liberal u radikalskoj varoši, Maksim odlučuje da se bori za drugačije Кraljevo. I da se osveti. Politički sukob inspirisan ličnom mržnjom postaje borba na život i smrt, u kojoj se Maksim Nestorović suočava sa živim i mrtvim neprijateljima, sa spletkama i izdajom, nepravdom i kletvom još iz vremena tursko-srpskih ratova. Zbog ljubavi i poštenja postaje čovek razdora u varoši za čiji je napredak bio spreman da pogine…

Podelite sa prijateljima:
Share