V Festival fantastične književnosti Art-Anima

Festival fantastične književnosti Art-Anima

V Festival fantastične književnosti Art-Anima održaće se od 01. do 03. juna 2018. u Opštini Vračar (Njegoševa 77) i klubu galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd), objavljeno je na sajtu Art-Anime.

Preko trideset učesnika – među kojima su ugledni i nagrađivani pisci, urednici, izdavači, proučavaoci književnosti, kulturni radnici i naučnici – govoriće o književnoj fantastici, njenom razvoju, društvenom uticaju i važnosti u kulturnom i umetničkom pogledu, osvrćući se kako na klasične autore i dela, tako i na stvaralaštvo savremenih domaćih i stranih pisaca.

Ove godine u fokusu predavanja i tribina naći će se stvaralaštva Ursule K. Legvin, Artura Klarka, Žila Verna, Dž.R.R. Tolkina, Kazua Išigura, Vilijama Houpa Hodžsona, Filipa K. Dika.

Počasni gost Festivala je prof. dr Sava Damjanov, pisac, esejista, istoričar književnosti i redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na Odseku za srpsku književnost. Njemu će drugog dana Festivala biti uručena nagrada „Art-Anima“ za dugogodišnji istraživački rad u oblasti fantastike u srpskoj književnoj tradiciji.

Među učesnicima Festivala su i ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Dejan Atanacković, članica NIN-ovog žirija Tamara Krstić, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu Milan M. Ćirković, glumac i scenarista Dimitrije Vojnov, promoter nauke Slobodan Bubnjević, urednik edicije „Poetika strave“ Dejan Ognjanović, urednik u izdavačkoj kući Dereta Aleksandar Šurbatović i mnogi drugi.

V Festival fantastične književnosti Art-Anima organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima, Kontrast izdavaštvo, Klub za kulturu i umetnost SKAZ i magazin studenata dramaturgije Armaturgija.

Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan, a više detalja o programu i satnici festivala možete pročitati >> OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share