Umesto Beogradskog sajma knjiga dvodnevne onlajn tribine

Umesto tradicionalnog okupljanja izdavača i čitalaca na Beogradskom sajmu, 11. i 12. decembra biće realizovan dvodnevni tribinski program “Otklon od distance”, koji će zainteresovani moći da prate uživo preko zvaničnog fejsbuk profila Sajma knjiga.

krizni štab

U uslovima pogoršanja epidemije okupljanje ljudi bilo bi katastrofalno. Sačekaćemo proleće i videti da li će situacija biti bolja za održavanje te manifestacije, rekao je za Sputnjik Dušan Kovačević, predsednik Odbora Beogradskog sajma knjiga.

Tokom dva dana, u svečanoj sali upravne zgrade Sajma biće održano osam razgovora, u kojima će učestvovati istaknuti predstavnici domaće književne i šire kulturne scene.

Razgovaraće se o Meši Selimoviću, Borislavu Pekiću, prevodilačkom pozivu, književnosti za decu, jubileju manastira Šišatovac, problemu periodizacije savremene srpske književnosti i o načinu na koji su domaći mediji funkcionisali i funkcionišu u doba pandemije, naveo je on.

Kovačević je podsetio da je Odbor Beogradskog sajma knjiga pre mesec dana konsultovao krizni štab o održavanju manifestacije.

– Mi smo pre mesec dana pitali Krizni štab da li je bezbedno oganizovanje Sajma knjiga u prepolovljenom kapacitetu, jer drugačije ne bi imalo smisla održavati tu manifestaciju. Njihov tadašnji odgovor je bio da nema uslova za to, a sada je situacija još gora, rekao je Kovačević.

Izvor: N1info.com

Podelite sa prijateljima:
Share