Tri nove knjige Evro Booka: od satire do trilera

Tokom letnjih meseci Izdavačka kuća Evro Book objavila je tri knjige kojima možete upotpuniti ove još uvek pretople dane.

Rekao bih da smo dovoljno spasavali svet za danas

nove knjige

Hit roman Stojednogodišnjak koji je mislio da previše misli, čiji je autor Junas Junason donosi nove avanture stogodišnjaka koji je iskočio kroz prozor i nestao.

Trgovci povrćem koji nakon posete američkom predsedniku putuju u Švedsku sa diplomatskim pasošima, ali bez novca? Sabina je naslućivala da tu ima još da se ispriča i Alan priznade da ima.

S obzirom na to da vođe umeju da gledaju s visine na običan svet, češće nego da podižu pogled ka njemu, ima smisla malo ih čačnuti i našaliti se na njihov račun. Ali to znači da su i oni samo ljudi, svi do jednog, a kao takvi, zaslužuju umereno poštovanje. Zato svim tim moćnicima želim da kažem: Izvinite. Ali i: Pomirite se s tim. Moglo je da bude i gore. Kao i: Šta ako jeste?

Rekao bih da smo dovoljno spasavali svet za danas… Vreme jе za još jednu turu pre nego što se skroz otreznimo – poručuje pisac.

Ponekad najkraće reči nose najveću težinu

Knjiga Zataškavanje je žanrovski svrstana u psiho-trilere, a napisao ju je maestralni Robert Skrag.

Kad je u napuštenom stanu pronađena ženska ruka, inspektor Džejk Porter i njegov partner Nik Stajls iz Londonske policije preuzeli su slučaj i odsečenu ruku povezali s Natašom Barkli, koju decenijama niko nije video. Dok istražuju detalje koji se kriju iza njenog nestanka, Porter i Stajls otkrivaju vezu s drugom istragom. Suočeni sa strahom ljudi od lokalnog moćnika, ali i sa zakulisnim igrama – možda čak i korupcijom unutar same policije – Porter i Stajls tragaju za odgovorima.

Upoznajte Džejka Portera i Nika Stajlsa – nov i neodoljiv detektivski par.

Stajls je bio slab na Hjuga Bosa, uredan i doteran, kratko podšišan, tip-top od glave do pete. Starije kolege prozvale su ga kancelarijskim lepotanom, ali on se nije obazirao na to. Neki su ga pak zvali Tjeri Anri Londonske policije sve dok ga nisu videli kako igra mali fudbal. Stajlsov partner Porter bio je Irac poreklom, odevao se nešto ležernije, te je njegova pojava odavala utisak komotnosti, ako ne i izvesne zapuštenosti.

Znam da je to što radim pogrešno. Ali jednostavno ne mogu da se zaustavim.

Samo još jedno veče. I onda prestajem…

„Krvava pomorandža” delo je autorke Harijet Tajs i donosi pred čitaoce priču o pomeranju granica.

Možda to prirodno ide uz periku i odoru, ta sposobnost za beskrajno muljanje koje prolazi kod optuženih, ali neslavno propada čim ga primenim na bilo kome van sveta krivičnog prava.

Alison ima sve u životu. Privrženog muža, ljupku ćerku i karijeru u usponu – upravo joj je dodeljen prvi slučaj ubistva. Ali „sve” nikad nije onako kako izgleda…

Alison previše pije. Zapostavlja porodicu. I u vezi je s kolegom čija je sklonost ka pomeranju granica možda više nego što je ona u stanju da podnese.

Alisonina klijentkinja ne poriče da je izbola svog muža – želi da prizna krivicu. Ipak, nešto se u njenoj priči upadljivo ne uklapa. Spasavanje te žene možda je Alisonin prvi korak ka spasavanju same sebe.

Ali neko zna Alisonine tajne. Neko ko želi da ona ispašta zbog onoga što radi i neće se zaustaviti dok Alison ne izgubi sve što ima.

Posmatram te. Znam šta radiš.

Podelite sa prijateljima:
Share