TIMOČKA LIRA 2022. – konkurs za autore do 30 godina

Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih raspisali su konkurs za nagradu Timočka lira 2022. za najbolja ostvarenja u oblasti poezije.

Timočka lira

Radio Beograd 2 dodeljuje nagradu Timočka lira autoru najbolje pesme na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu.

Pravo učešća na konkursu imaju književni stvaraoci, do 30 godina starosti, iz Republike Srbije, koji nemaju objavljenu knjigu.

Jedan autor može poslati najviše tri poetske forme. Tematika je slobodna.

Rad se dostavlja pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime i prezime, tačna adresa, telefon i imejl adresa autora) dostavlja uz rad u posebnoj koverti, zajedno sa sažetom ličnom i poetskom biografijom.

Selektor će odabrati 10 najboljih mladih pesnika za nastup na 61. Festivalu kulture mladih Srbije koji će se održati u Knjaževcu. Najboljeg pesnika proglasiće žiri na samom Festivalu kada će mu biti uručena povelja Radio Beograda 2 Timočka lira.

Radio Beograd 2 i organizacioni odbor Festivala kulture mladih Srbije obezbediće štampanje zbirke pesama prvonagrađenom pesniku kao i prigodne nagrade za drugo i treće mesto koje će biti uručene na poetskoj večeri Festivala.

Organizacioni odbor će odštampati Festivalski zbornik sa izborom pesama i biografskim podacima desetoro najuspešnijih pesnika 61. Festivala kulture mladih Srbije.

Pesme dostaviti, u tri primerka, do 15. jula 2021. godine Sekretarijatu Radio Beograda 2 (lokal sa portirnice 3170), od 9 do 15 sati radnim danima, ili poslati poštom na adresu: Radio Beograd 2, Hilandarska 2, 11000 Beograd, sa napomenom: Konkurs za nagradu Timočka lira.

Podelite sa prijateljima:
Share