Tatjana Rosić nova urednica Književnog magazina

Tatjana Rosić izabrana je za glavnu i odgovornu urednicu Književnog magazina, na sednici Upravnog odbora Srpskog književnog društva.

Tatjana Rosić

Na sastanku, održanom 17. 03. 2023. godine, Upravni odbor Srpskog književnog društva razmotrio je pristigle prijave na konkurs za glavnog i odgovornog urednika/urednicu Književnog magazina.

Kandidovali su se Tatjana Rosić i Ivan Despotović.

Upravni odbor jednoglasno je izabrao Tatjanu Rosić za glavnu i odgovornu urednicu Književnog magazina, sa četvorogodišnjim mandatom koji počinje 20. 03. 2023. godine.

Redakcija Književnog magazina ubuduće će raditi u sastavu: Tatjana Rosić, glavna i odgovorna urednica, Nenad Jovannović, urednik za poeziju, Jelena Nidžović, urednica za prozu, Dragan Đorđević, urednik za kritiku i teoriju i Sonja Veselinović, urednica za prevodnu književnost i teoriju, saopštio je Upravni odbor Srpskog književnog društva.

Književni magazin ja časopis koji Srpsko književno društvo izdaje od svog osnivanja, 2001. godine. Osim književnih tema, objavljuje i tekstove i informacije iz ostalih umetničkih disciplina.

Časopis izlazi mesečno, ali zbog finansijskih problema najčešće 2-4 puta godišnje, kao dvobroj, trobroj ili se čak šest brojeva objavljuje u jednom izdanju, kakav je slučaj bio 2018. godine. U časopisu se, pored književnih tekstova u užem smislu (proza, poezija, esej, književna kritika) čitaocima nude i informacije iz tekućeg književnog života, kao i tekstovi i informacije iz ostalih umetničkih disciplina.

Podelite sa prijateljima:
Share