Svet bez kraja: novi prevod romana Kena Foleta

Izdavačka kuća Evro Book objavila je roman Svet bez kraja Kena Foleta iz 2007. godine, koji nastavlja priču započetu u čuvenom romanu Stubovi zemlje koje je autor objavio 1989. Roman je sa engleskog preveo Nemanja Jovanov.

Kao i u Stubovima zemlje, Folet je u Svetu bez kraja dočarao sva dostignuća, zablude i pošasti srednjeg veka: od sjaja zadivljujućih, za ono vreme izuzetno naprednih arhitektonskih rešenja i medicinskih dostignuća, do pogubnog sujeverja, nemilosrdnog nasilja i jezive pretnje koja je u srednjem veku desetkovala evropska sela i gradove: kuge.

Ovaj serijal, koji je postavio Foleta za jednog od vodećih savremenih pisaca istorijskih romana, doživeo je veliku popularnost među čitaocima i ekranizovan je kroz istoimene televizijske serije u produkciji britanskog Kanala 4.

Ken Folet je rođen 1949. godine u Kardifu, u Velsu. Objavio je preko trideset knjiga, a naklonost publike stekao je pre svega zahvaljujući istorijskim romanima. Uverljivim i živopisnim pričama o usponima i padovima porodica s dna ali i s vrha društvene lestvice, u kojima su porodične sage raskošan okvir za značajne istorijske događaje.

 

Podelite sa prijateljima:
Share