Stevo Grabovac i Srđan Srdić učesnici književnog dvougla Booking Balkan

U četvrtak, 29. juna u 19h, učesnici poslednjeg izdanja Booking Balkan književnog dvougla u prolećnoj sezoni u Kulturnom centru Grad biće pisci Stevo Grabovac i Srđan Srdić.

Stevo Grabovac

Srđan Srdić (Kikinda, 1977), autor je četiri romana (Mrtvo polje, Satori, Srebrna magla pada, Ljubavna pesma), dve knjige priča (Espirando, Sagorevanja) i knjige eseja (Zapisi iz čitanja). Dobitnik je književnih priznanja „Laza Lazarević“, „Biljana Jovanović“, „Edo Budiša“, kao i stipendije iz Fonda „Borislav Pekić“. Osnivač je i suvlasnik izdavačke kuće Partizanska knjiga. Srdićeve knjige prevedene su na nekoliko evropskih jezika.

Stevo Grabovac (Slavonski Brod, 1978), osnovnu i srednju školu završio u Bosanskom Brodu. Studirao je na Tehnološkom Fakultetu u Banja Luci. Objavio je knjige Stanica nepostojećih vozova (2007, Bosanski Brod), Mulat albino komarac (2019, Imprimatur, Banja Luka), Ljubav, samoća, tišina (2021, Ramajana, Biblioner), zajedno sa Miroslavom Gojkovićem i Goranom Vukojevićem i Poslije zabave (2023, Imprimatur, Banja Luka). Bio je u najužem izboru za NIN – ovu nagradu s romanom Mulat albino komarac. Živi i radi u Banja Luci.

Booking Balkan program bavi se predstavljanjem autora i autorki Balkana i njihovim povezivanjem u međusobnoj interakciji i popularizaciji regionalne književnosti i prevodilaštva. Podržan je od strane Evropske mreže za književnost i knjige TRADUKI (Berlin) 

Cena ulaznice: 250 rsd

Autorka fotografije: Tajana Starović Dedić Ostić

Podelite sa prijateljima:
Share