Sterijino pozorje: Konkurs za originalni domaći dramski tekst

Sterijino pozorje raspisalo je konkurs za originalni dramski tekst. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku.

Sterijino pozorje
Jovan Sterija Popović

Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za pozorišnu umetnost „Scena“ nemaju pravo učešća.

Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri će uzimati u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove.

Sterijino pozorje preuzima autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, na srpskom i engleskom jeziku, prava na pozorišno praizvođenje i ekranizaciju u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, bez naknadne nadoknade.

Konkurs je anoniman. Tekstove, u štampanoj formi (4 primerka), slati pod šifrom. Na dramskom tekstu ne sme biti ime autora. U posebnoj koverti poslati rešenje šifre (šifra pod kojom je poslat rad, ime i prezime, adresa boravka, kontakt telefon i e-mail adresa). Isti autor može poslati najviše dva dramska teksta. Po objavljivanju rezultata, nagrađeni autor je dužan da u roku od pet dana pošalje originalni dramski tekst sa rešenjem šifre, navedeno je na zvaničnom sajtu.

Odštampane tekstove sa šifrom slati na adresu:
STERIJINO POZORJE
(za konkurs)
Zmaj-Jovina 22/I
21000 Novi Sad

Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2020.
Tekstovi prispeli na konkurs ne vraćaju se i biće pohranjeni u Biblioteci Sterijinog pozorja.
Dodeljuje se samo jedna nagrada. Nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara.

Odluku o nagradi žiri donosi do 28. februara 2021.

Dodela nagrade biće upriličena 29. marta 2021. (Dan Sterijinog pozorja), u prostorijama Pozorja.

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

Podelite sa prijateljima:
Share