Sremskokarlovački pesnički brodovi – KONKURS 2023.

Udruženje građana SK_ART iz Sremskih Karlovaca raspisuje 9. Međunarodni pesnički konkurs Sremskokarlovački pesnički brodovi.

Sremskokarlovački pesnički brodovi

Konkursom su, kao i prethodnih godina, predviđene dve kategorije.

Na konkursu mogu da učestvuju pesnici širom sveta, jedini uslov je da pesme do sada nisu objavljene.

Pesme se šalju na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com najkasnije do 30. jula. 2023. godine u ponoć, uz navođenje punog imena i prezimena autora, kratke biografije, adrese i kontakt telefona. Prijem pesama biće potvrđen u roku od 24 sata.

Stručni žiri će izabrati najbolje pesme koje će biti objavljene u zbirci pesama učesnika 9. međunarodnog pesničkog konkursa.

Nagrađeni penici će imati priliku da se predstave publici i ujedno pročituju nagrađene stihove. Svi dobitnici nagrada će biti blagovremeno obavešteni o terminu dodele priznanja.

Konkurs je raspisan u dve kategorije:
– „ŽIVOT JE MASKENBAL” – Pesme inspirisane poezijom Duška Trifunovića.
– “POLjUPCEM USANA SVOJIH ME POLjUBI JER JE TVOJA LjUBAV BOLjA OD VINA” – “Pesma nad pesmama”

USLOVI KONKURSA

Svi pesnici mogu konkuristi isključivo sa po jednom pesmom u obe kategorije, dužine od 12 do 24 reda.

Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova sa kvačicama (č, ć ,ž, š, đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-nj, lj-lj ako su pisani ćiriličnim pismom).

Pesnici pesme šalju na sledećim maternjim jezicima: srpski ( ćirilićno i latinično pismo) , hrvatski, hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski i na BHS jeziku regiona.

Ostali pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem jeziku.

Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta.
Pesme moraju biti autorske.

Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost.

Konkursna komisija će proglasiti po tri pobedničke pesme u obe kategorije koje će biti i nagrađene.

Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive kao i kontakt telefon sa elektronskom adresom.

Pesme se šalju isključivo u Wordu, fontom Times New Roman, veličina fonta 12 i dostaviti isključivo u elektronskoj formi.

Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak zbornika koji će moći da se preuzime isključivo lično. Udruženje SK-ART se ne prihvata obaveze da pesnicima zastupljenim u zborniku zbornik šalje poštom ili na drugi način.

Obavezno naznačiti u naslovu kategoriju (temu) za koju se konkuriše. Dokument nazvati imenom i prezimenom autora. Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu. Pesme mogu biti napisane na BhSCg jezicima. Ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika. Obavezna kraća biografija autora.

Konkurs traje od 15. aprila do 30. jula 2023. godine.

Pesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

Pravo učešća imaju autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

U obe kategorije biće dodeljene po tri nagrade

Troškove dolaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivala snose pesnici.

Za sva eventualna pitanja dostupan je mejl pesnickibrodovi@gmail.com

Podelite sa prijateljima:
Share