Sremskokarlovački pesnički brodovi – KONKURS 2021.

Udruženje građana SK_ART iz Sremskih Karlovaca raspisuje 7. Međunarodni pesnički konkurs Sremskokarlovački pesnički brodovi 2021.

Sremskokarlovački pesnički brodovi

Konkurs je raspisan u dve kategorije:
„Ima neka tajna veza” (pesme inspirisane Sremskim Karlovcima i poezijom Duška Trifunovića)
„Postoji reč koja vredi tek kad se oćuti” (Miholjsko leto, Đorđe Balašević)

USLOVI KONKURSA

– Poslati jednu pesmu (za jednu ili obe kategorije), dužine od 12 do 24 reda:

– Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu.

– Pesme mogu biti napisane na BhSCg jezicima. Ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika.

– Obavezna kraća biografija autora.

– Konkurs traje od 12. maja do 6. jula2021. godine.

– Pesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

– Pravo učešća imaju autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

Pesme slati isključivo u jednom Word dokumentu i obavezno naznačiti kategoriju za koju se konkuriše. Dokument nazvati imenomi prezimenom autora.

Svi pesnici učesnici treba da pošalju po jednu pesmu i mogu konkurisati u obe kategorije.

Radovi moraju biti napisani slovima srpske latinice ili ćirilice (sa upotrebom dijakritičkih znakova – č, ć, š, ž, đ). Pesme slati na jednom od jezika: srpskom (ćirilično i latinično pismo), hrvatskom, hrvatsko-srpskom ili srpsko-hrvatskom i na BHS jeziku regiona. Pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem jeziku uz prevod.

Raspisan konkurs za ediciju PRVA KNJIGA Matice srpske

Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta. Pesme moraju biti autorske. Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost. Troškove dolaska / odlaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivalu snose pesnici. Konkursna komisija će proglasiti po tri pobedničke pesme u obe kategorije koje će biti i nagrađene. Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak Zbornika koji će moći da se lično preuzme.
Imena nagrađenih učesnika, kao i tačan termin i lokacija održavanja manifestacije Sremskokarlovački pesnički brodovi 2021. biće naknadno objavljen na Fejsbuk stranici festivala.

Za sve eventualna pitanja dostupan je imejl pesnickibrodovi@gmail.com

Podelite sa prijateljima:
Share