Šonjavko se vratio: Greg i sport su jednostavno nespojivi

Novi deo Dnevnika šonjavka nedavno je objavljen u izdanju IK Dereta, u prevodu sa engleskog Jalisavete Đurić.

Šonjavko

Posle katastrofalnog takmičenja na sportskom danu u školi, Greg odlučuje da zvanično odustane od sportske karijere. Ali pošto ga je mama nagovorila da se još jednom oproba u sportu, Greg nerado pristaje da se prijavi za košarku.

Izborno takmičenje za košarkaške timove je vrlo haotično i Greg je siguran da neće proći dalje. Ali neočekivano dobija mesto u jednom gradskom timu.

Početkom sezone deluje da Greg i njegovi saigrači imaju veoma male šanse da pobede bar u jednoj utakmici. Ali u sportu je sve moguće. Kada više nema šta da se izgubi, a lopta je u Gregovim rukama, da li će iskoristiti tu priliku? Ili će promašiti taj važan šut?

Dnevnik šonjavka je bestseler broj jedan na listama koje objavljuju USA Today, Publishers Weekly, Wall Street Journal i New York Times.

Džef Kini je najprodavaniji Njujork tajmsov autor serijala Dnevnik šonjavka i Dnevnik veoma druželjubivog klinca. Šestostruki je laureat dečjih nagrada za najbolju knjigu u organizaciji kanala „Niklodijan“, a u izboru časopisa Tajm Džef je odabran za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Detinjstvo je proveo u Vašingtonu, a preselio se u Novu Englesku, gde sa suprugom drži knjižaru „An Unlikely Story“

Džef Kini je rok zvezda u svetu izdavaštva. – NPR’s Backseat Book Club

Jedan od najuspešnijih serijala za decu svih vremena. – Washington Post

Podelite sa prijateljima:
Share