SOKO I LASTAVICA: nova knjiga Borisa Akunjina

Zlatno-runo-Soko_i_lastavicaNedavno je u izdanju Baš knjige iz Beograda, izašla iz štampe nova knjiga Borisa Akunjina, jednog od najtiražnijih savremenih svetskih pisaca, Soko i lastavica, u prevodu Milene Ivanović.

Posle Altin-Tolobasa, Dodatne lektire i F.M.-a ovo je nova knjiga u biblioteci Avanture jednog Magistra, gde je glavni junak Nikolas Fandorin. Sve što je poteklo iz pera Borisa Akunjina napisano je vrhunskim jezikom.Taj vrhunski ruski jezik teško je ne prepoznati, ali još ga je teže drugde naći. U vladanju spisateljskim instrumentom za Akunjina ne postoji problem neizrecivog, za njega nema granice između hoću i mogu. On svoje sadržaje u reči oblikuje tako da neuhvatljiva efemerna supstanca ne gubi ništa prelazeći u slovima fiksiran zapis, već samo dobija na sadržajnosti i preciznosti. Čitaocu se nudi blistav rezultat – jasna, elegantna rečenica, koja prenosi dubok smisao i ostavlja po strani napor, vreme i veliki trud koji takav rezultat neminovno zahteva. Danas je u modernoj ruskoj literaturi, Akunjinovo virtuozno vladanje spisateljskim zanatom – nanadmašivo.

2013. godine, izdavačka kuća Baš knjiga i Knjižarnica Zlatno runo su osnovale Književni klub Fandorin u knjižari Zlatno runo, preko puta Ateljea 212 kada su ustanovile osnove ekskluzivnog načina prodaje Akunjinovih knjiga, na dobrobit svih poklonika Akunjinovog dela, navodi se u saopštenju izdavača.

 

Podelite sa prijateljima:
Share