SOFIA KAFE: Fotografija i društvena kritika, predavanje Dejana Klincova

Sofia kafe

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja od aprila 2020. godine nastavlja sa realizacijom projekta filozofskog kafea, naziva SOFIA KAFE, te time potvrđuje redovna predavanja koja će se održavati jednom mjesečno u piceriji Verdi u Banjoj Luci, u večernjim časovima.

Mjesec mart otpočeće sa predavačem Dejanom Klincovim, prof. koji će održati predavanje na temu: Fotografija i društvena kritika. Predavanje će se održati 3. aprila u piceriji Verdi, na adresi Branka Majstorovića 21, sa početkom u 19:00 časova. Prisutnima će biti uručen najnoviji prevod i komentari dr Miodraga Živanovića, iz 2020. godine, naziva Dva predavanja (Descartes i Leibneiz).

O PROJEKTU

Cilj ovog projekta jeste promovisanje kritičkog razmišljanja i kulture dijaloga, a kroz filozofski kafe omogućeno je učešće u filozofskoj raspravi i onima koji nemaju formalno filozofsko obrazovanje.

Moderator večeri je predavač/predavačica koja će održati uvodno predavanje u trajanju do 45 minuta, a onda voditi razgovor na temu svog predavanja (s tim da se za moderatora može odabrati i druga osoba, u dogovoru sa predavačem/icom).

FILOZOFSKI KAFE PRVI PUT
Prvi Filozofski café održan je u Parizu 1992. godine, a pokrenuo ga je i održao Marc Sautet, francuski pisac, prevoditelj, učitelj i filozof. Od tada je u različitim oblicima održan u velikom broj zemalja.

O PREDAVAČU

Dejan Klincov je rođen 09.12.1988. godine u Gradišci. Osnovni studij završio je na Akademiji umjetnosti u Beogradu i stekao zvanje Likovni umjetnik: Fotograf. Zaposlen je na poziciji profesora za teorijsku i praktičnu nastavu iz fotografije u JU Tehnološkoj školi, Banja Luka. Živi i radi u Banjoj Luci.

Pročitajte i: A ŠTA TO ZNAČI – MISLITI, filozofski vodič

SOFIA KAFE – PRAVILA PONAŠANJA

Tok same večeri ne nalaže posjedovanje stručnog poznavanja filozofije, nego aktivno promišljanje o temi koja se obrađuje, zatim kulturu dijaloga i poštovanje sagovornika, sposobnost iznošenja vlastitog mišljenja potkrijepljenog objektivnim argumentima i primjerima te propitivanje same teme, ostalih sudionika kao i samog predavača/icu.

Podelite sa prijateljima:
Share