Smenjeno uredništvo Književnog magazina

Upravni odbor Srpskog književnog društva doneo je odluku o razrešenju glavne i odgovorne urednice Književnog magazina Tatjane Rosić i imenovao v.d. redakcije.

Ljubica Arsić

Na sedmoj sednici, održanoj 04. 09. 2023. u prostorijama Srpskog književnog društva u Beogradu, Upravni odbor je doneo odluku da, zbog neispunjavanja izdavačkog plana i finansijske neodgovornosti, razreši Tatjanu Rosić Ilić funkcije glavne i odgovorne urednice Književnog magazina, navedeno je u sopštenju Srpskog književnog društva.

Razrešenjem glavne i odgovorne urednice prestaje mandat i drugim članovima redakcije.

Upravni odbor je doneo odluku i o imenovanju Ljubice Arsić za v.d. glavne i odgovorne urednice, dok je Jasmina Topić imenovana za v.d. operativne urednice Književnog magazina , a članovi Uprvanog odbora će aktivno učestvovati u radu redakcije.

Sednici su prisustvovali: Ljubica Arsić (potpredsednica UO), Ivana Milankov, Slavica Garonja, Jasmina Topić i Nenad Milošević (predsednik UO). Marija Šimoković i Mirjana Mitrović su bile opravdano odsutne.


Književni magazin ja časopis koji Srpsko književno društvo izdaje od svog osnivanja, 2001. godine. Osim književnih tema, objavljuje i tekstove i informacije iz ostalih umetničkih disciplina.

Časopis izlazi mesečno, ali zbog finansijskih problema najčešće 2-4 puta godišnje, kao dvobroj, trobroj ili se čak šest brojeva objavljuje u jednom izdanju, kakav je slučaj bio 2018. godine. U časopisu se, pored književnih tekstova u užem smislu (proza, poezija, esej, književna kritika) čitaocima nude i informacije iz tekućeg književnog života, kao i tekstovi i informacije iz ostalih umetničkih disciplina.

Podelite sa prijateljima:
Share