SLAVITUDE: konkurs za najbolje prozno delo 2021/2022.

Francuska izdavačka kuća Slavitude raspisala je konkurs za najbolje prozno delo objavljeno tokom 2021. i 2022. godine, a koje će biti prevedeno na francuski jezik i objavljeno u izdanju ove izdavačke kuće.

Slavitude

Na konkursu za najbolje prozno delo mogu da učestvuju svi pisci čije su zbirke priča i romani objavljeni na nekom od BHCS jezika, na BHCS području (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Srbija) 2021. i 2022. godine.

Za prijavu na konkurs potrebno je poslati PDF dela na mejl adresu slavitudeasso@gmail.com uz ime i prezime autora, kao i ime izdavača.

Nakon pristigle prijave, biće potrebno poslati i primerak štampane knjige na adresu koju će organizator konkursa saopštiti putem mejla nakon pristigle prijave.

Delo pobednika konkursa će biti prevedeno na francuski jezik, a Izdavačka kuća Slavitude će objaviti prevod, organizovati promociju i prodaju u svim frankofonim zemljama.

Prijave za konkurs su otvorene do utorka, 7. juna.

Konkurs za dodelu književne nagrade MAK DIZDAR

Pobednica prvog konkursa koji je raspisala IK Slavitude bila je Aleksandra Batinić, a drugo i treće mesto su odneli Šimon Cubota i Lidija Deduš, čije će zbirke biti objavljene u septembru i oktobru.

Podelite sa prijateljima:
Share