Robert Galbrajt – uskoro 5. knjiga o Kormoranu Strajku

Robert Galbrajt

Robert Galbrajt na jesen 2020. objavljuje peti roman o detektivu Kormoranu Strajku, saopštio je Evro Book nedavno.

Sfera, ogranak Little, Brown Book Group UK, ove godine će objaviti novi bestseler iz serijala krimi romana Roberta Galbrajta o Kormoranu Strajku i Robin Elakot.

Planirano je da peta knjiga, Troubled Blood (UZAVRELA KRV), izađe iz štampe 29. septembra 2020. u tvrdom povezu. Takođe, biće dostupna u elektronskom (kao e-knjiga) i audio izdanju.

Uzavrela krv je nastavak bestselera Smrtonosno bela (2018), do sada najprodavanijeg romana iz ovog serijala, koji hvale kao „briljantnu krimi priču” (The Sunday Times), „opsesivno iskustvo čitanja” (Observer) i „najbolji roman o Strajku do sada” (Sunday Mirror).

Audio-izdanje romana Smrtonosno bela Roberta Galbrajta, najbrže je prodavani roman u formi audio-knjige Hachette Audio; ušao je u uži izbor za audio-knjigu godine na dodeli nagrada British Book Avards 2019; osvojio je Nagradu Audible Sounds of Crime na Crime festu 2019.

Romani o Kormoranu Strajku Roberta Galbrajta, predstavljaju deo klasično-modernog uzorka literarnog izražavanja sa bogatim zapletom, odličnom karakterizacijom likova i mnoštvom zanimljivih detalja. Prva četiri romana: Zov kukavice (2013), Svilena buba (2014), Uspon zla (2015) i Smrtonosno bela (2018), nalaze se na domaćim i međunarodnim listama najprodavanijih knjiga. Ovi romani doživeli su neverovatnu popularnost, te ne treba da iznenadi što su pretočena u televizijsku seriju (BBC) u produkciji kuće Bronte Film i Television.

Robert Galbrajt je pseudonim Dž. K. Rouling, autorke čuvenog serijala o najpoznatijem dečaku-čarobnjaku Hariju Poteru i hit-knjige Upražnjeno mesto.

„Ako volite zaplet i volite da budete u društvu likova, divite se autorovom glasu, uvidima i domišljatosti, uživate u mogućnosti da se opustite uz knjigu bez osećaja žurbe, zbunjenosti ili promene.” – New York Times o romanu Smrtonosno belo.

„Čisto zadovoljstvo… To je ono što ove romane čini tako dobrim: pametne su, dobro crtane misterije sa svim najprijatnijim elementima žanra (dobar momak, negativac, tragovi, preokreti, ubistva!), ali sa zapanjujućim emocionalnim i moralnim senkama.” – NPR

Podelite sa prijateljima:
Share