Rezultati konkursa za najlepšu pesmu i priču o zavičaju

Na konkurs za najlepšu pesmu i najlepšu priču o zavičaju, koji svake godine raspisuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Fondacija Radost iz Beograda, ove godine je stiglo 308 radova iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasejanja.

Žiri je radio u sastavu: Gordana Vlahović (Beograd), Milan Mihajlović (Kosovska Mitrovica) i Jelena Ćirić (Prag, Češka), i odlučio da od 224 pesme o zavičaju u najužem izboru za nagradu Izvor budu: „Molitva“ Vesne Radović, „Tuđina“ Milutina Popadića, „Zavičaj“ Andreja Vranješa, „Na ognjištu“ Želimira Novakovića, „Slavska zdravica“ Vukosava Ilića i „Tiho o Tijanju“ Ljiljane Dragaš, a od 84 priče: „Ako mi oproste šume“ Tanje Đurđević, „Povratak“ Vanje Leminski, „Tango u Morači Donjoj“ Velizara Radonjića, „Kurs kreativnog pisanja“ Marije Prgomelje, „Kako sam otišla u beli svet“ Velike Tomić i „Ispod zavičajnog neba“ Dušana Mijajlovića Adskog.

Odlukom žirija književne nagrade Izvor 2018. godine za najlepšu pesmu i najlepšu priču o zavičaju nagrade su dobili Želimir Novaković za pesmu „Na ognjištu“ i Marija Prgomelja za priču „Kurs kreativnog pisanja“.

Nagrade su gramate šestog konkursa o zavičaju i novčani iznosi, a svečano uručenje biće i Udruženju književnika Srbije u petak 14. decembra u 14 sati, saopštili su organizatori.

Podelite sa prijateljima:
Share