Rezultati konkursa Spasimo putopis 2019.

U nedostatku dobrih putopisa poslednjih godina, Klub putnika je u januaru ove godine objavio konkurs na temu “Spasimo putopis”, čiji je cilj promocija kulture i dobre književnosti.

Na konkurs “Spasimo putopis – 2019.” pristiglo je oko 500 radova, najvećim delom iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Čitajući ih žiri je uživao u bogatstvu ideja, senzibiliteta, doživljaja i tehnika. Nakon 30 dana čitanja i vršenja izbora, uz posvećivanje dužnog poštovanja svakom autoru i delu, žiri je doneo odluku da prvu nagradu dodeli Nikoli Kuprešaninu za putopis Medeni mjesec. Druga nagrada pripala je Filipu Mitričeviću za tekst Mesoreznica, dok je dobitnik treće nagrade Aldo Franičević i putopis Kennedy – div dobra srca. 

Pored nagrađenih radova, žiri je istakao i određene radove u široj i užoj selekciji, koje je posebno pohvalio. Spisak autora pohvaljenih radova možete videti na stranici Kluba putnika.

Nagrađeni putopisi će biti objavljeni na sajtu Klub putnika, a organizatori pripremaju i antologiju u kojoj će svi nagrađeni i pohvaljeni putopisi biti objavljeni u formi štampanog izdanja.

Podelite sa prijateljima:
Share