Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2022.

Četvrtu godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs „Spasimo putopis“.

regionalni nagradni konkurs

Putopis se definiše u najširem mogućem smislu, kao okvir u kome se može naći bilo šta – od geološke studije do ljubavne priče.

Kao i dosad, Klub putnika traži originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja. Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima.

„Stvaralački rad, ma koliko dobar ili loš bio, predstavlja alat za duhovni rast. Pevajte pod tušem. Plešite uz radio. Pričajte priče. Napišite pesmu i pošaljite je prijatelju, makar to bila i loša pesma. Dobićete fantastičnu nagradu: stvorićete nešto.“ – Kurt Vonnegut.

Svaki autor ima pravo da pošalje najviše tri priče. Nema minimalne ni maksimalne dužine. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika.

Prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa.

Ako je putopis ranije objavljivan, to treba biti naznačeno. Nemojte slati fotografije. Nemojte slati tekstove koji se očigledno ne uklapaju u propozicije (neobjavljene romane itd).

Žiri zadržava pravo da ne proglasi pobednika, ili da proglasi samo prvo, samo drugo ili samo treće mesto. Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proleća, 20.03.2022, na sajtu Kluba putnika.

Radove šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj “Konkurs 2022”.

Za dodatna pitanja, tu je odgovarajuća forumska tema.

Rok za slanje radova je 15.02.2022.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Katarina Kostić, Lucija Vujnović, Marijana Čanak, Pavle Aleksić i Uroš Krčadinac.

Sve priče koje uđu u uži izbor dobiće komentare od članova žirija.

Prva nagrada iznosi 200 evra. Druga nagrada iznosi 100 evra a treća nagrada 50 evra.

Neke od priča koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz dozvolu autora. Postoji mogućnost da najbolji radovi budu uključeni u neku od budućih štampanih antologija, poručuju iz Kluba putnika.

Podelite sa prijateljima:
Share