Razgovori s razlogom: Jelena Lengold i roman Odustajanje

U ponedeljak, 15. oktobra u 20 časova u Srpskom književnom društvu, u okviru programa Razgovori s razlogom biće predstavljena nova knjiga Jelene Lengold Odustajanje (Arhipelag, 2018). Učestvuju: Gojko Božović i Jelena Lengold. Program uređuje i vodi Dejan Simonović.

Novi roman Jelene Lengold Odustajanje je uzbudljiva i zanosna priča o glavnoj junakinji u tri životna doba (devojčica, mlada žena, žena u zrelim godinama), o sećanjima na detinjstvo i odrastanje, kao i na minule i nezaboravljene ljubavi, o iskustvu pune zrelosti, o činjenicama intimne i porodične istorije koje se ne mogu potisnuti, ali se o njima mora pričati. Odustajanje je snažna knjiga puna preokreta i preispitivanja, pričana iznutra i vođena majstorskom rukom.

Jelena Lengold, pesnikinja, pripovedačica i romansijerka. Proza i poezija Jelene Lengold prevedeni su na engleski, italijanski, danski, francuski, bugarski, rumunski, makedonski, ruski, ukrajinski i češki jezik. Priče Jelene Lengold zastupljene su u više antologija i panorama savremene srpske književnosti objavljenih u Srbiji i svetu. Za svoj književni rad višestruko je nagrađivana.

Jelena Lengold je desetak godina radila kao novinar i urednik u redakciji kulture Radio Beograda. Potom je do septembra 2011. radila kao projekt-koordinator Nansenskolen Humanističke akademije iz Lilehamera u Norveškoj, na predmetu konflikt menadžment.
Živi u Beogradu kao profesionalni pisac.

Podelite sa prijateljima:
Share