Raštan izdavaštvo: konkurs za neobjavljene rukopise

Raštan izdavaštvo raspisalo je prvi konkurs za originalne i neobjavljene rukopise poezije, kratke proze i romana. Konkurs je otvoren za autore svih starosnih dobi koji pišu na BCHS jezicima.

Raštan izdavaštvo

Nagrađeni rukopisi biće uvršteni u izdavački plan Raštan izdavaštva nakon detaljnog uredničkog rada, a nagradom su predviđene i sve prateće promotivne aktivnosti.

Konkurs je javan, a rukopisi se predaju isključivo elektronski, putem mejla urednistvo@rashtan.com

Konkurs je otvoren do 1. jula 2022. godine.

Odluku o pobednici ili pobedniku doneće urednički tim Raštan izdavaštva, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije 15. septembra 2022. godine.

Konkurs IK BOOKA za najbolji neobjavljeni roman

Mejl kojim se autor/ka prijavljuje na konkurs treba da bude naslovljen sa: Konkurs za neobjavljene rukopise – poezija/proza. (navesti kategoriju). Rukopisi se šalju u Word dokumentu naslovljenom nazivom dela koje se prijavljuje i kategorijom (poezija, kratka proza, roman).

Dokument treba da bude napisan Times New Roman fontom, veličine 12, s proredom i obostranim poravnanjem, uz obaveznu upotrebu slova s dijakritičkim znacima.

Pored samog rukopisa, dokument treba da sadrži kratku biografiju i kontakt podatke autora.

Ukoliko autor/ka na konkurs prijavljuje roman, uz rukopis je potrebno priložiti i sinopsis romana.

Raštan izdavaštvo zadržava pravo da nagradi više rukopisa odnosno, u slučaju da nijedan od prispelih rukopisa ne zadovoljava estetske i literarne kriterijume, ne proglasi pobednika konkursa.

Više informacija na Fejsbuk stranici izdavača.

Podelite sa prijateljima:
Share