Raspisan konkurs za nagradu “Slavko Jungić Jesej”

Narodna biblioteka Ivo Andrić i SPKD Prosvjeta iz Čelinca raspisali su 9. književni konkurs za nagradu Slavko Jungić Jesej koji je otvoren do 15. januara 2021. godine.

Slavko Jungić Jesej

Pravo učešća na konkursu Slavko Jungić Jesej imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja.

Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 150 redova ili pet pjesama. Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a više radova će se otkupiti i prigodno nagraditi.

Istovremeno raspisuje se i konkurs za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu na kojem pravo učešća nije ograničeno godinama starosti. Svi kvalitetni radovi biće nagrađeni prigodnim nagradama pokrovitelja ove književne manifestacije Vinarije Jungić.

Pročitajte nove priče objavljene u rubrici >> Proza

Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnom kovertu, koji se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD na adresu:
SPKD “Prosvjeta”
Opštinski odbor Čelinac
ul. vojvode Mišića 19 (Biblioteka)
78240 Čelinac.

Nagrade će se dodijeliti na književnom susretu na Trifundan, 14. februara 2021. godine.
Više informacija na mejl: celinacke@gmail.com ili bibliotekacelinac@blic.net.

Podelite sa prijateljima:
Share