Raspisan konkurs za nagradu Milutin Bojić za 2018.

Biblioteka „Milutin Bojić“ raspisala je konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za 2018. godinu za mlade pesnike.

Nagradni konkurs ustanovljen je 2014. godine uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina, a pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju biblioteke.

Pesnici dostavljaju biblioteci ciklus od najmanje 10, a najviše 30 pesama, odštampanih ili čitko napisanih rukom. Radove potpisati šifrom, u četiri primerka. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, poslati u posebnoj koverti, na adresu: Biblioteka „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina 5, 11000 Beograd, s naznakom „Za pesnički konkurs“, ili na imejl konkurs@milutinbojic.org.rs s naznakom „Za pesnički konkurs“.

Ukoliko se rad šalje imejlom, onda treba da idu u dva odvojena Vord fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre s punim imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i imejl adresom. Radove slati u Vordu (Word), Tajms nju romanu (Times New Roman), veličina slova 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Radove takođe možete poslati u ODF formatu koristeći font (Cantarell) veličine 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom.

Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren od 15. marta do 30. aprila 2018. godine. Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od dana objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom 2018.

Pogledajte i >> Digitalna biblioteka “Milutin Bojić”

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić.

Proglašenje pobednika konkursa biće održano na dan biblioteke, 19. maja 2018, u matičnom odeljenju biblioteke u Beogradu.

Ustanovljenjem Nagrade „Milutin Bojić“ biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Biblioteka ovim konkursom naročito želi da podseti na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića. Zbirku poezije možete pogledati na adresi poezija.milutinbojic.org.rs

Za sve bliže informacije zainteresovani mogu da se jave na imejl: konkurs@milutinbojic.org.rs ili pozovu na telefon 011/3242-418 (Olga Ječmenica).

Podelite sa prijateljima:
Share