Radionica kreativnog pisanja i čitanja kratke priče

mašina

Ustanova kulture Parobrod (opština Stari Grad) i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u trećoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu vode Srđan Srdić, poznati pisac mlađe generacije, jedan od urednika časopisa Severni bunker i programski direktor festivala Kikinda Short, i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica.

Radionica traje od početka novembra 2015. do kraja juna 2016. Susreti se održavaju svake druge subote u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena osmomesečnog kursa iznosi 20.000 dinara.

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve dve sezone, neke od nastalih priča nagrađene su na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb), a knjiga priča “Elvira je sanjala” jednog od polaznika Radionice, Vladimira Bulatovića, objavljena je u izdanju Književne radionice Rašić.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 17. 10. 2015. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

Podelite sa prijateljima:
Share