Promocija zbirke pesama Ivanke Božović u klubu Polet

Promocija knjige „Ono što možeš da nađeš u pesku“ Ivanke Božović, biće održana u četvrtak, 10. septembra od 19 sati u klubu “Polet” (Cetinjska 15). 

Beogradska pesnikinja urbanog i minimalističkog izraza, predstaviće svoju novu, petu po redu zbirku pesama “Ono što možeš da nađeš u pesku”

Pored autorke o knjizi, poeziji, scenariju za istoimeni film u četrnaest slika koji je sastavni deo ove knjige, govoriće Petar Žebeljan, pisac, i Ivan Velisavljević, dramaturg, . Ovaj multimedijalni događaj moderiraće pisac i novinar Dejan Katalina, a poeziju će interpretirati glumac Igor Đorđević.

Promocija počinje u 19 sati, a posetici se mole da dođu barem 15 minuta ranije kako bi na vreme zauzeli svoja mesta. 

Poezija Ivanke Božović traži da budeš lik sa slike Edvarda Hopera. Usamljenik. Da zatekneš sebe u trenutku za koji nisi siguran da li je totalna tuga ili perfektno blaženstvo. Zavisi ko te i kako posmatra. Onako sa strane, svojim emocijama i predrasudama. Ili da ušetaš u neko monumentalno zdanje genijalno zlosrećne Zahe Hadid i sav taj hladni prostor pretvoriš u vlastiti komfor, stoji u jednom od prikaza Božovićeve najnovije knjige.

Pored zbirke “Ono što možeš da nađeš u pesku”, Božovićeva je objavila i pesničke knjige: Rupa (2012), Pesme da bi se dočekalo leto (2015), Slobodan pad (2015) i poeziJa (2017). Član je Udruženja književnika Srbije.  

Podelite sa prijateljima:
Share