Promocija romana MINIJATURE u Beogradu

Promocija romana „Minijature” Aleksandre Mihajlović biće održana u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34, Beograd), 17. juna 2022. godine sa početkom u 19 časova.

Minijature

Na promociji će govoriti: prof. dr Ivana B. Spasović – istoričarka, Branka Selaković – književnica, Milan Trpković – urednik i izdavač i Aleksandra Mihajlović – autorka. Moderator razgovora je Anja Ivačković, a gost programa glumac Miloš Lazarov.

Minijature su saga o juvelirskoj porodici i njenim vezama sa dvorovima, manastirima i samostanima, o porodičnim tajnama, moći jednog prstena, zločinima i snazi žena. Roman, koji i sam postaje junak knjige, premostio je meridijane i doba da bi spojio nekoliko izuzetnih žena, od srednjovekovnih, preko onih iz XIX veka, do danas.

Najbolji ljubavni romani prema mišljenju čitalaca

Pred očima čitaoca smenjuju se nemiri, lirika i misaonost. Od prologa i podele uloga do božanstvene pesme na kraju, od zapleta do tužne katarze, ovaj roman je i drama. Prelazi u naraciji su zanimljivi, kao i oni u jeziku, od arhaičnog do savremenog.


Aleksandra Mihajlović završila je Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorand je na istom fakultetu. I spisateljica. Objavila je dva romana: “Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje.” (2012) i “Кroz prstohvat cimeta” (2015), knjigu za decu i mlade: “Sofijine mudrorije s Markom Кraljevićem” (2019), kao i zbirke pesama: “Ne znam šta bi drugo moglo da nas veže” (2016) i “Juče sam imala susret sa sobom” (2021). Кad nije u diplomatskim pregovorima sa svojom porodicom, kad nije za kompjuterom i šporetom, predaje književnost u Gimnaziji “Uroš Predić”, u Pančevu. I stvara s đacima čaroliju prema reči, saopštilo je Ključ izdavaštvo.

Podelite sa prijateljima:
Share