Promocija romana “Krv u ledu”

Plakat_Krv u ledu

Promocija roman „Krv u ledu“, Marije Miketić, održaće se u petak, 18. 03. 2016. u 19 sati, u Kući Đure Jakšića koja se nalazi u Skadarskoj 34, najavljuje Evro Book.

Sam naslov ovog romana sažima sudbinu tri generacije jedne porodice i greh koji zahteva iskupljenje, te ima doslovno i simbolično značenje. Predstavlja trag krvi u snegu nakon jednog užasnog silovanja, a godinama potom i jednog ubistva koje se dogodilo u božićnoj noći, ali i krv koja otapa led srca, izazvan bračnim neverstvom.

Roman je potresna porodična saga, zasnovana na istinitim ličnostima i događajima, koja se dotiče mnogih bolnih i alarmantnih tema kao što su porodično nasilje, seksualne prinude, alkoholizam, suočavanje sa neizlečivom bolešću, ali govori i o bogotražiteljstvu, čežnji za ljubavlju, pokajanju i opraštanju.

O romanu će, pored autorke, govoriti: filolog Svetlana Kurćubić Ružić, književnica i publicista prof. Janja Todorović i književnice Ljiljana Šarac i Marija Gojković. Odlomke iz romana će čitati pesnikinja Marina Stojanović.

Podelite sa prijateljima:
Share