Promocija romana CVETOVI AGAVE Ane Todorović Radetić

U sredu 22. juna 2022. godine u 18 časova u Galeriji ustanove kulture Božidarac (Radoslava Grujića 3, Beograd) biće održana promocija romana Cvetovi agave autorke Ane Todorović-Radetić.

Ana Todorović-Radetić

U programu učestvuju Elizabeta Nenin, Jelena Gavrilović, Jelena Popović i autorka. Muzička podrška: Nikola Pavlović. Moderator programa je Aleksandar Šarenac.

Ana Todorović-Radetić rođena je 22. juna 1980. godine u Dimitrovgradu. Kao diplomirani filolog za engleski jezik i književnost, ali i poznavalac drugih stranih jezika poput bugarskog i ruskog, svoj profesionalni rad ostvaruje upravo u oblasti jezika, prevoda i lekture. Od 2016. godine vlasnica je prevodilačke agencije „Prevodioci Libra“. Takođe, ima i višegodišnje iskustvo u oblasti edukacije.

Iako je roman Cvetovi agave njeno prvo objavljeno književno delo, pisanje je već dugo značajan deo njenih interesovanja, a teme kojima se bavi uglavnom se tiču jezika, obrazovanja, umetnosti i kulture. Piše recenzije i kritičke tekstove kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku, uređuje blogove, piše pozorišne kritike i recenzije. Kao zaljubljenik u pisanu reč, za koju duboko veruje da može da menja živote ljudi, smatra da su dobre knjige, kao i umetnost uopšte, nasušna potreba čoveka i kanal koji ga vodi ka otkrivanju samog sebe. Živi, radi i stvara u Beogradu. Udata je i majka je dva dečaka.

Podelite sa prijateljima:
Share