Promocija knjige Žena koja zaustavlja satove K. Kvasa u Beogradu

Promocija knjige Žena koja zaustavlja satove Kornelija Kvasa održaće se u utorak 27. februara, sa početkom u 18 časova, u Kolarčevoj zadužbini, Studentski trg br. 5. 

Žena koja zaustavlja satove

Izdavačka kuća Akademska knjiga objavila je 2023. godine zbirku priča Kornelija Kvasa. U Kolarčevoj zadužbini o knjizi će govoriti: Sonja Milovanović – književna kritičarka, Jelena Pilipović – Filološki fakultet i Kornelije Kvas – autor knjige.

Čitalac zbirke Žena koja zaustavlja satove zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…) Zbirka priča Žena koja zaustavlja satove svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete – napisao je u Pogovoru prof. dr Zoran Paunović. 

Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu. Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.

Podelite sa prijateljima:
Share