Promocija knjige Gorana Markovića “Tri priče o samoubicama”

Goran Marković Tri priče o samoubicamaBeogradska promocija knjige priča Gorana Markovića “Tri priče o samoubicama”, koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga, održaće se večeras u 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

O knjizi će govoriti reditelj Nebojša Bradić, pisac i kritičar Mića Vujičić i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga. Goran Marković će razgovarati s publikom i potpisivati primerke svoje knjige.

“Tri priče o samoubicama” su prva knjiga priča Gorana Markovića, reditelja slavnih filmova “Specijalno vaspitanje”, “Nacionalna klasa”, “Variola vera”, “Sabirni centar”, “Tito i ja”, “Kordon”, “Turneja”.

Priče Gorana Markovića počivaju na snažnom unutrašnjem konfliktu i napetosti. Marković pripoveda zanimljivo i duhovito, ispunjavajući svoje priče uzbudljivom dramaturgijom. U sve tri priče Marković uobličava upečatljive glavne junake koji se u nekoj naročitoj situaciji suočavaju s trenutkom u kome se rasipa sav njihov dotadašnji život.

Okvirna ideja o sudbini jednog čoveka koji u dosuđenoj svakodnevici troši svoj smisao i radi na svom samouništenju čini ove tri priče vrlo prepoznatljivom celinom.

Podelite sa prijateljima:
Share