Promocija knjige Kadiš Miloša Jankovića

Povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, Savez Jevrejskih opština Srbije će u četvrtak, 20. aprila ove godine, sa početkom od 19 sati, organizovati promociju zbirke poezije “Kadiš”, Miloša Jankovića, pesnika i predsednika Udruženja književnika Srbije.

Kadiš

Promocija će se održati u prostorijama Jevrejskog kulturnog centra, u Ulici Jevrejskoj 16 u Beogradu, a događaj se organizuje uz podršku Ambasade Izraela.

Naslovna reč Kadiš, u svom izvornom značenju, a prema navodima dr Milana Radovanovića, jevrejska je molitva stara oko dve hiljade godina. Kroz Kadiš pojedinac izražava svoju odanost Bogu, odnosno spremnost da prihvati njegov sud i sopstvenu sudbinu pružajući utehu pojedincu i naglašavajući neminovnost svega što mu se dogodilo

Miloš Janković (1963) je do sada napisao i objavio blizu sto knjiga i nosilac je najvećih nacionalnih književnih nagrada, kao i priznanja za posebne doprinose kulturi Srbije, a zbirka “Kadiš” će, ovom prilikom, biti predstavljena u izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Podelite sa prijateljima:
Share