Promocija knjige Borislava Čičovačkog u Novom Sadu

Promocija knjige Abhaja Borislava Čičovačkog, održaće se u sredu, 28. februara u 19 časova u Novom Sadu, u kafe knjižari Bulevar books (Bulevaru Mihajla Pupina br. 6).

O knjizi će govoriti Vladislava Gordić Petković i Borislav Čičovački.

Roman Abhaja čine ispovesti jedne duše u četiri reinkarnacije, tokom kojih se ona susretala sa nerazrešivim iskušenjima stravične surovosti sredina u kojima je živela. I u Danskoj tokom krstaških ratova, i u Jugoslaviji tokom obračuna sa Staljinom, i u Njujorku za vreme Makartijevih progona, i u uljuljkanoj Evropskoj uniji dok traje osvetoljubiva pohara Me Too, duša je bila toliko zbunjena i uplašena sopstvenom nesnađenošću, pa nije uspela da prebrodi svoje strahove usred nemilosrdnih događaja. Izašavši iz svakog tog života kao gubitnik, duša traži pomoć svog vodiča u prevazilaženju istovetnih prepreka koje joj se neprekidno nameću, iz života u život.

Borislav Čičovački (Sombor, 1966), pisac, libretista, muzički umetnik, muzikolog i redovni profesor oboe i kamerne muzike na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu. U Holandiji je publikovao jedanaest knjiga proze. Na srpskom jeziku do sada su objavljene njegove četiri knjige. Roman Crni kos, a po polju božuri, prvi put izdat 2001. godine na holandskom jeziku, uvršten je u deset najboljih knjiga balkanskih pisaca objavljenih u Holandiji, prema izboru kritičara dnevnog lista NRC Handelsblad 2002. godine.

Podelite sa prijateljima:
Share