Prijave za kreativni 24/7 izazov – prvi DACIDA HACKARTHON

Ako si student, ili te generalno zanimaju umetnost i kultura prijavi se kao pojedinac ili okupi tim do 6  ljudi i kroz podršku mentora kreiraj zanimljiv umetnički projekat.

Prvi DACIDA HACKARTHON, u organizaciji udruženja građana “Gradska Gerila” biće održan od 28. do 29. oktobra 2017.

Ključni cilj ovogodišnjeg HACKARTHONA je da se mladi iz domena umetnosti i kulture upoznaju na koje sve načine mogu da realizuju svoju umetničku ideju uz mentorsku podršku Dragane Žarevac – vizuelne umetnice, Zorice Milisavljević – osnivača Gradske Gerile, Goethe-Institut i Andrije Stojanovića – menadžera i producenta u kulturi (Zvučna mapa Beograda, Take Over, Mapa kao medij).

Po završetku Hackartona, svi projekti će biti predstavljeni na sajtu DACIDA konferencije kada će biti otvoreno glasanje – svi projekti imaće mentorsku podršku razvoja dok će tri najbolja projekta po odabiru glasova, organizacije i mentora dobiti  finasijsku podršku Goethe-Instituta za realizaciju projekta.

PRAVILA HACKARTHONA

HACKARTON traje 24h ( od 28. oktobra u 18h do 29. oktobra u 18h)  i sprovodi se u potpunosti online. Ovo pravilo se ne odnosi na timove, odnosno, timovi ne moraju da budu online tokom pripreme svojih projekata.

Komunikacija, zadaci i prezentacija projekata je u potpunosti  online. Hackarton je podeljen na tri faze:

Faza 1: Koncept – bavi se razvijanjem koncepta i ideje i odgovara na pitanje – šta? Mentor za ovu fazu je Dragana Žarevac, vizuelna umetnica.

Faza 2: Analiza – bavi se analizom ideje i odgovara na pitanje – zašto? Mentor za ovu fazu je Zorica Milisavljević, osnivač Gradske Gerile, Goethe-Institut.

Faza 3: Produkcija – bavi se razradom realizacije ideje i odgovara na pitanje – kako? Mentor za ovu fazu je Andrija Stojanović.

Svaka faza podrazumeva rešavanje i prezentaciju zadatih projektnih informacija. Na pocetku svake faze timovi će dobiti informacije o zadacima koje treba da reše. Svaka faza podrazumeva naizmenican rad u grupi i rad sa mentorima.

Na početku svake faze timovi razvijaju i rešavaju samostalno svoje zadatke, potom sledi konsultacija sa mentorom, i posle toga timovi imaju dodatno vreme za završetak zadataka u okviru svake faze.

Konferenciju DACIDA organizuje udruženje građana “Gradska Gerila” uz podršku Goethe-Instituta.

Rok za prijave je do utorka, 24. oktobra (do podne) popunjavanjem prijavnog formulara na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTBKLLTm3vuyGJNZlcx7zRwT8Cx6GfNwBlEcitT73FlxOMQQ/viewform?usp=sf_link

Za sva dodatna pitanja pišite na: city.guerilla@gmail.com.

Podelite sa prijateljima:
Share