Presingov konkurs za najbolju neobjavljenu zbirku pesama

Izdavačka kuća Presing poziva pesnikinje i pesnike da pošalju svoje neobjavljene zbirke pesama na novi konkurs. Žiri koji će razmatrati radove čine: Nadežda Purić Jovanović (književnica i urednica edicije Prisustva), Predrag Crnković (književnik i prevodilac, urednik edicija Severno svetlo i Jugo_лит) i Predrag Milojević (glavni urednik izdavačke kuće).

Presingov konkurs

Na konkursu mogu učestvovati autori iz bivših jugoslovenskih republika i drugi pesnici koji žele da učestvuju, bez obzira na zemlju porekla. Autori koji ne pišu na srpskohrvatskom jeziku uz original moraju poslati i prevod sa slovenačkog, makedonskog, mađarskog, albanskog ili drugog jezika koji je u opticaju na našim prostorima.

Svaki autor može učestvovati sa jednom zbirkom pesama. Autoru čija zbirka pesama bude štampana pripašće 60 primeraka od ukupnog tiraža. Pobednički rad se neće honorisati.

Konkurs za dodelu nagrade Milica Stojadinović Srpkinja 2020.

Nema tematskih ograničenja. Presing će objaviti knjigu koja se izdvoji objektivnim kvalitetom. Žiri će ceniti originalan poetski izraz, bez obzira na vrednosno opredeljenje autora.

Konkurs je otvoren do 21. oktobra 2020. Ime pobednika će se znati do 10. novembra 2020. Zbirka će biti štampana do Sajma knjiga 2020, odnosno do kraja kalendarske godine ako se Sajam ne održi.

Rukopisi, potpisani punim imenom i prezimenom, mogu se slati isključivo putem e-maila: presing.konkurs@gmail.com

Formati za slanje: .doc ili .docx. Uz rukopis priložiti i biografiju i broj mobilnog telefona, navedeno je na stranici Konkursi regiona.

Podelite sa prijateljima:
Share