Predstavljen zbornik POETIKA MILUTINA BOJIĆA

Milutin Bojić. Digitalna biblioteka “Milutin Bojić”

Povodom 100 godina od smrti Milutina Bojića, 8. novembra u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije u Beogradu, predstavljen je zbornik radova Poetika Milutina Bojića.

Poetika Milutina Bojića prvi je zbornik naučnih radova posvećen ovom prerano preminulom pesniku. Zbornik su uredili prof. dr Jovan Delić i dr Svetlana Šeatović.

Nakon pozdravne reči direktora Instituta za književnost i umetnost u Beogradu, dr Bojana Jovića, u programu su učestvovali  prof. dr Miloš Ković, prof. dr Aleksandar Jovanović, dr Svetlana Šeatović i prof. dr Jovan Delić. Poeziju Milutina Bojića govorio je glumac Dejan Čavić.

Milutin Bojić: Plava grobnica, rukopis. Izvor: milutinbojic.org.rs/ebiblioteka

Pored predstavljanja zbornika, istog dana je otvorena i izložba 100 godina Plave grobnice Olge Ječmenice. Tom prilikom izložen je original rukopisa Plave grobnice iz 1917. godine. Rukopis je pronađen pre tri godine, a čuva se u Biblioteci “Milutin Bojić”.

Izložbu posetioci mogu da pogledaju do 13. novembra 2017. godine.

Program povodom obeležavanja 100 godina od smrti Milutina Bojića organizovali su Institut za književnost i umetnost i Biblioteka “Milutin Bojić” uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Podelite sa prijateljima:
Share