Predstavljanje zbirke priča SVETKOVINA Magdalene Blažević

U subotu, 19. juna, u 18 časova u KROKODILovom Centru (Beograd, Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica) biće organizovano predstavljanje zbirke priča Svetkovina Magdalene Blažević. Magdalena Blažević, zapažena regionalna autorka, je knjigu objavila 2020. godine u izdanju Izdavačke kuće Kontrast.

Magdalena Blažević

O knjize će u KROKODILovom centru razgovarati autorka, zajedno sa profesorkom književnosti Jelenom Vukićević i urednicom u Kontrastu, Jelenom Nidžović.

Ovaj sveži naslov iz oblasti domaće književnosti uvodi čitaoce u jedan ženski svet satkan od raznovrsnih iskustava. Svetkovina je zbirka neskrivenog srljanja prema katastrofi, smeštena u neimenovane gradove i sela Bosne pre, za vreme i posle rata.

U ovom magijskom, tradicionalnom i strašnom svetu otkrivamo iskustva žena, junakinja i žrtava koje bivaju ubijene, silovane, ubijaju svoju tek rođenu decu, zavode tuđe muževe, bivaju ostavljene, ili dižu ruku na sebe. One su te koje uvek naprave tu jednu kobnu grešku, a pitanje koje se kroz celu knjigu provlači jeste da li je njihov život od samog početka jedna vrsta greške – usuda u jednom zatvorenom društvu koje ne dozvoljava da se napravi pravi izbor.

Broj gostiju je ograničen, nošenje maski je obavezno, a rezervacije se vrše preko mejl adrese office@krokodil.rs

Podelite sa prijateljima:
Share