Predstavljanje knjige „Sve moje sestre“ Laure Barne na Kolarcu

U četvrtak, 24. februara u 19.30 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5, Beograd) biće predstavljena knjiga Sve moje sestre (Dereta, 2021) autorke Laure Barne.

predstavljanje knjige

U programu učestvuju Tamara Krstić, Aleksandar Jerkov, Aleksandar Maksim Popović, Zoran Bognar, Olivera Ježina i autorka.  

Svako novo delo Laure Barne podizanje je uzbudljivog asocijativnog vrta, u kojem niču, rastu i ogledaju se biografije, ali i autorski citati i vertikalno konotirane fusnote. Takav je i roman Sve moje sestre, priča o jedinstvenom Rastku Petroviću.

Tu su i ostali vesnici srpskog modernizma: Isidora Sekulić, Danica Marković, Miloš Crnjanski, Sibe Miličić, Beta Vukanović, Brana Petronijević, Sava Šumanović, Marko Ristić, Moša Pijade i mnogi drugi…

„Ledeni dvorac“: Gubitak je predznak sazrevanja

Tu su i „Nadežda, Zora i Milica, tri sestre“ u sazvežđu koje beletrističkim umećem prebogat monolog Rastka Petrovića – svedoka vaskolike porodične sudbine – osvetljava kroz iskušenja, bolove, simboliku albanske golgote, sjaj Pariza i juga Italije, ili šumove prapostojbine Afrike.

Tu su i odjeci terazijskih koraka, romora i proglasa „hotelmoskovskih“ senki iz Berlina, ratnih bolnica, galerija i vašingtonskih prozora s pogledom…

Podelite sa prijateljima:
Share