Predstavljanje knjige KORNELIJA KVASA u Novom Sadu

Književno veče Kornelija Kvasa i promocija zbirke priča Žena koja zaustavlja satove, održaće se u utorak 28. novembra, sa početkom u 19 časova, u knjižari Bulevar books u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 6).

 O knjizi će govoriti: dr Žaneta Đukić Perišić, urednica knjige, Bora Babić, direktorka i glavna urednica Akademske knjige, msr Milana Poučki, književna kritičarka i Kornelije Kvas, autor knjige.

Zbirku priča Kornelija Kvasa Žena koja zaustavlja satove objavila je ove godine Izdavačka kuća Akademska knjiga.

– Čitalac zbirke Žena koja zaustavlja satove zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…) Zbirka priča Žena koja zaustavlja satove svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete – napisao je u Pogovoru knjige prof. dr Zoran Paunović.


Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu. Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.

Podelite sa prijateljima:
Share