Predstavljanje Fuentesovog romana “Smrt Artemija Kruza”

dereta-E-plakat ARTEMIJE

Promocija knjige “Smrt Artemija Kruza” Karlosa Fuentesa, koja je nedavno objavljena u Dereti u prevodu Sandre Nešović, biće predstavljena u četvrtak 17. septembra u 19 časova u Institutu Servanates.

O jednom od najznačajnijih romana XX veka napisanih na španskom jeziku, i jednom od prvih dela magičnog realizma, govoriće hispanisti Dalibor Soldatić i Bojana Kovačević Petrović, kao i Aleksandar Šurbatović, urednik izdanja. Odlomke iz knjige čitaće glumac Dragan Stokić, a promociju otvara ambasador Meksika Ramon Šilotl Ramirez.

U izborima za najznačajnija književna dela hispanoameričke književnosti, od kritike do običnih čitalaca, gotovo da nema liste na kojoj se, uz knjige Borhesa, Kortasara, Ljose, Markesa, Sabata, ne nalazi i ova. Bez sumnje, u pitanju je remek-delo koje već godinama privlači pažnju tematizovanjem univerzalnih pitanja o iskušenjima zla, moći i ljubavi. Ipak, Artemije Kruz je prevashodno intimni vodič kroz dušu modernog Meksika, kao i nasleđa prošlosti i strepnji savremenog doba.

Podelite sa prijateljima:
Share