Praznični popusti i novogodišnja kupovina knjiga

Dok se novogodišnja euforija uveliko zahuktala, razmišljamo šta da spremimo kao dar dragim osobama. Jer praznično vreme je i vreme darivanja. Ljubiteljima knjiga je lako, pogotovo ako u svojoj okolini takođe imaju poklonike pisane reči.

Ako se prepoznajete u prethodnim rečenicama, i smatrate da bi vaše voljene obradovao paket dobrih knjiga, možda će vam značiti činjenica da su izdavačke kuće pripremile novogodišnje popuste i iznenađenja kojima će vam olakšati izbor.

Izdavačka kuća Dereta je pripremila praznične popuste na svoja izdanja od 25% do 50% – u zavisnosti od toga koliko knjiga naručujete. Tako za 5 naručenih knjiga dobijate popust od 50%. Vredelo bi razmisliti o sledećim naslovima:
1. Knjiga nespokoja, Fernando Pesoa
2. Platon a ne prozak, Lu Marinof
3. Korto Malteze u Sibiru, Hugo Prat
4. Zakopani džin, Kazuo Išiguro (pored ove, Dereta je objavila i druge knjige ovogodišnjeg nobelovca za književnost)
5. Dnevnik Šonjavka, Džef Kini – kako prvi tako i svi ostali delovi ilustrovanog romana mogu da budu lep poklon deci koja tek treba da zavole čitanje.
Deretin praznični popust traje do 15. januara 2018.

Izdavačka kuća Odiseja, kao jedan od vodećih izdavača za decu, je takođe pripremila posebne praznične popuste na odabrana izdanja. Kod ovog izdavača mogu se nabaviti knjige po ceni od 50 do 440 dinara. Vaše je da napravite svoju kombinaciju knjiga za decu i odrasle u vrednosti od 1.000 dinara ili više, a među ponuđenim naslovima izdvajaju se:
1. Leto, Tuve Janson
2. Ogrešenje, Lena Andešon
3. Doktor Proktor i smak sveta, Ju Nesbe (treći nastavak priče o ludom naučniku Proktoru)
4. Čarapokradice, Pavel Šrut
5. Putovanje kroz noć, Rodi Dojl
Odisejina akcija “Novogodišnje kombinacije” traje do 20. januara.

Božićna poplava knjiga

– islandska tradicija poklanjanja knjiga –

Jólabókaflóð (jolabokaflod) ili Božićna poplava knjiga predstavlja islandsku tradiciju poklanjanja knjiga za Badnje veče. Islanđani jedni drugima svake godine za praznike daruju knjige, pri čemu su prethodnih meseci dobro proučili tržište i šta se nudi od aktuelnih naslova. Njihov pažljiv odabir posledica je i činjenice da je Island zemlja u kojoj 93% stanovništva pročita najmanje jednu knjigu godišnje. Islandski izdavači najveći broj naslova objave u periodu od septembra do početka novembra, upravo zbog ove tradicije darivanja.

Godišnji katalog novih publikacija islandskih izdavača Bokatidindi besplatno se dostavlja svim domaćinstvima, kako bi svaka porodica mogla da prouči nova izdanja i odluči se za kupovinu.

Nakon što se razmene knjige, ukućani ostatak večeri provode čitajući.

Knjigopaketići iz Kreativnog centra namenjeni su deci različitih uzrasta, a za svaku kupovinu ovaj izdavač poklanja i zanimljiv kalendar za 2018. Pažnju nam je privukao Knjigopaketić za radoznale koji obuhvata naslove: Jezik, jezik, e pa šta je… zatim U potrazi za Knjigom znanja i Lekcije iz poezije za decu nemirnog duha.

Arhipelag je u ovoj godini obeležio deceniju svog rada. Ova izdavačka kuća spremila je veliku novogodišnju akciju koja traje do 12. januara 2018. – Svi praznici u jednoj akciji. Za članove Kluba čitalaca Arhipelag i za one koji će to postati u toku ove praznične akcije, ova izdavačka kuća pripremila je popust od 40% na sva izdanja, kao i novogodišnje pakete odabranih knjiga: 3 za 999 dinara i 4 za 999 dinara. U jedinstvenoj ponudi Arhipelaga, izdvojićemo nekoliko naslova:
1. Zbivanja u neposrednoj nestvarnosti, Maks Bleher
2. Maksimum, Vida Ognjenović
3. Konj ulazi u bar, David Grosman
4. Raščarani svet, Jelena Lengold (nagrada Ivo Andrić)
5. Putujući cirkus, Dejvid Homel (prva knjiga objavljena u novoj ediciji Mali arhipelag)

Promo prodaja reizdanja Uelbekovog klasika očekuje vas na sajtu IP Booka. Ove godine to je Karta i teritorija, delo koje je ovom najvećem savremenom francuskom autoru donelo odavno zasluženog i predugo čekanog „Gonkura“. Sarkastičan, zabavan i brutalan, roman je u savršenoj suprotnosti sa prazničnim danima pred nama, što ga dodatno preporučuje. Pored toga, Booka je spremila i novogodišnju akciju 3 knjige za 990 dinara, a naslove koji su na akciji možete pogledati >> ovde.

IK Areté je svojim čitaocima pripremila pakete u kojima se nalaze po četiri knjige. Naš izbor je pao na onaj u kome se nalaze četiri romana Virdžinije Vulf: Između činova, Ka svetioniku, Orlando i Gospođa Dalovej.

Pored ovih, prošetajte sajtovima i drugih izdavača i pogledajte naslove koje su propremile Akademska knjiga, Službeni glasnik, Nova knjiga, CFP Apostrof, Geopoetika, Clio, Evro Book, Laguna – i možda nađete nešto što ćete u prazničnoj noći staviti ispod jelke.

Podelite sa prijateljima:
Share