Poziv studentima da postanu dio festivala Slovo Gorčina

Festival kulture “Slovo Gorčina” poziva 10 studenata/studentica da prisustvuju festivalu uz pokrivene troškove smještaja i hrane u periodu održavanja programa Festivala od 29. do 31. jula 2022. godine.

Slovo Gorčina

Od studenata se očekuje prisustvo i aktivno učešće na svim programima festivala i pisanje osvrta jednog ili više programa koji će biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala.

Poziv je otvoren za sve studente sa izraženim interesom za književnost i kulturu, bez obziru na državu u kojoj studiraju ili usmerenje.

Prijave su otvorene do 18. jula.

Svi zainteresovani treba da pošalju svoj CV na adresu info@slovogorcina.ba, te u mejlu u jednom paragrafu objasne motivaciju za prijavljivanje, odnosno opišu svoj interes za festival kulture „Slovo Gorčina“.

Ove godine Festival kulture “Slovo Gorčina” traje tri dana. Počinje u petak, 29. jula, a završava se u nedelju, 31. jula.

Na svečanom otvaranju festivala biće proglašeni i najbolji mladi/e pjesnici/pjesnikinje u 2022. godini, odnosno tri dobitnika/dobitnice nagrade “Mak Dizdar” za najbolju neobjavljenu zbirku poezije, od ukupno 90 pristiglih rukopisa. Nakon toga sledi program posvećen gošći pjesnikinji Tanji Stupar Trifunović.

Prema rečima organizatora, Festival “Slovo Gorčina” promoviše savremene autore, ali i pruža podršku mladim, neafirmisanim pjesnicima. Programom su planirana 4 pjesnička foruma koncipiriana kao moderirani razgovori uvodničara i mladih pjesnika, studenata književnosti i svih drugih posjetilaca. Sudionici foruma će imati priliku razgovarati s Markom Tomašem, Đurđicom Čilić Škeljo, Ahmedom Burićem, Zvonkom Karanovićem i Enesom Kiševićem.

U saradnji s Austrijskim kulturnim forumom Sarajevo publici će se predstaviti jedna specifična forma – kinematografski koncert, u izvedbi austrijskih umjetnika Christian Maiera i Anna Luce Polloni. Radi se o autorskom djelu koje predstavlja modernu verziju poznatog srednjovjekovnog mita o Orlandu.

Organizatori navode da su gosti muzičkog dela Festivala značajna imena muzike Balkana: braća Teofilovići u pratnji Bobana Bjelića i Damir Imamović. Tokom Festivala biće otvorena i izložba “Divin i Grubača” Aleksandre Nine Knežević.

Više detalja o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala >> ovde.

Podelite sa prijateljima:
Share