POVRATAK NAPISANIH – 65. Sajam knjiga u septembru

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, najprestižnija i najpoznatija manifestacija iz oblasti kulture, biće održan u septembru 2021. – saopštio je Beogradski sajam.

Sajam knjiga u septembru
Foto: Beogradski sajam

Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu  11. septembra na dan kada je pre osamdesetčetiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Kovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Karla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača  i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam  knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra.

Slogan Sajma knjiga je Povratak napisanih. Zemlja počasni gost je Rumunija.

Podelite sa prijateljima:
Share