Politika privatnosti

Ko smo?

Sinhro.rs je internet sajt za književnost i kulturu čitanja. Adresa naše internet stranice je https://sinhro.rs

Koje lične podatke prikupljamo i zašto?

U skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) sigurnost podataka svih naših čitalaca ostaje naš prioritet, i ni u kom slučaju nećemo dozvoliti ni najmanju mogućnost zloupotrebe. Podaci koje prikupljamo odnose se na mejl adresu koju zainteresovani čitalac prosledi sistemima za obaveštenja o novim tekstovima ili slanje nedeljnih/mesečnih biltena u svrhu informisanosti. Sajt Sinhro.rs koristi određene servise za promociju i analizu sardžaja, a njihovi vlasnici su velike internet kompanije (WordPress ili Google, kao i društvene mreže Facebook, Twitter itd.) te je zaštita podataka garantovana i sa njihove strane.

Komentari

Komentari predstavljaju integralni deo sajta Sinhro.rs. Uobičajeno stanje je da su isključeni, te posetiocima nije omogućeno ostavljanje svog mišljenja na našim stranicama. Svoje sugestije, komentare, kritike i pohvale čitaoci mogu da šalju putem mejla kontakt@sinhro.rs

Ipak, postoje situacije u kojima komentari budu otvoreni, te svako može da ostavi svoj odgovor na određenu temu. U takvim situacijama administratorima je omogućeno da vide imejl adresu i IP adresu, kao i program uz pomoć koga je pristupljeno sajtu.

Cookies/Kolačići

Ako ostavite u nekom trenutku komentar na sajtu, vebsajt će zapamtiti vaš pristup: ime i imejl adresu, ili adresu vašeg sajta. Kolačići se koriste da ne biste svaki put morali da kucate svoje podatke u polja, i traju godinu dana.

Kolačiće koriste i partnerski sajtovi sa kojima možemo da započnemo saradnju u oblasti marketinga.

Embedovani/ugnježđeni sardžaj sa drugih sajtova

Tekstovi na sajtu Sinhro.rs ponekad mogu uključivati i sadržaje sa drugih sajtova najčešće u smislu multimedijalnih ilustracija (video, slika) ili postova sa nekih društvenih mreža. Ugnežđeni sadržaj sa drugih internet stranica se ponaša na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugo veb mesto. Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

Sajt Sinhro.rs koristi sistem Gugl Analitika kako bi bolje upoznao svoje čitaoce, odnosno, uočio koji su članci čitani i koliko, odakle dolaze posete, putem kojih ključnih reči se indeksira sajt i ostale podatke koji nam omogućavaju tačniji uvid u strukturu čitanosti sajta.

Sa kim delimo vaše podatke

Vaše podatke poput email adrese i IP adrese ne delimo ni sa kim. Isključivo se koriste za normalno funkcionisanje sajta. Google, YouTube i ostali servisi čije sadržaje koristimo ili prenosimo ovde nemaju ove podatke i isključivo vide podatke o vašem browser-u i podatke koje ste vi podesili na tim servisima da delite sa njima.

Koja su vaša prava

Ako ste ostavili komentar na ovom sajtu ili ste se prijavili za obaveštenja o novim tekstovima, ili primanje biltena (newsletter) – u svakom trenutku možete da se odjavite ili da zatražite da obrišemo vašu mejl adresu i druge podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

* * *

Internet sajt Sinhro.rs se zalaže za očuvanje principa privatnosti. Sve korisničke informacije koje skupljamo uvek će biti zaštićene i korišćene u skladu sa načelima Politike privatnosti. Korisnici sami biraju koje podatke dele i koji se njihovi podaci mogu koristiti. Ako korisnik smatra da mu je na neki način ugrožena privatnost treba da se javi na mejl adresu kontakt@sinhro.rs