POKLANJAMO vam knjige skandinavskih autora: BAKE i BANG FOS

Izdavačka kuća Heliks će od 27. do 29. marta zajedno sa piscem, Gunstejnom Bakeom, promovisati njegov roman Mod i Aud objavljen u okviru projekta Trans-Evropa: književno putovanje Kontinentom.

Promocija knjige biće održana u knjižari Delfi SKC, u utorak, 28. marta u 19:30 časova.

Na promociji će govoriti: Gunstejn Bake, autor knjige, Teofil Pančić, novinar, kolumnista, kritičar, Radoš Kosović, prevodilac i Katarina Ješić, urednik u Izdavačkoj kući Heliks.

Gunstejn Bake je rođen 1968. godine u Setesdalu u južnoj Norveškoj. Studirao je francuski jezik i književnost. Prvi roman, Kontoret, napisao je 2000. godine. Od tada je objavio više romana. Iako su svi njegovi romani bili dobro prihvaćeni, najveći uspeh i priznanja donosi mu roman Mod i Aud (2011) zahvaljujući kome je prepoznat kao jedan od najoriginalnijih i najzanimljivijih glasova među norveškim autorima. Za ovaj roman nagrađen je prestižnom Evropskom nagradom za književnost, kao i norveškom nagradom Melsom. Piše specifičnim, modernim stilom, preplićući poetski ton i pronicljivu analizu sadašnjice. Osim pisanja, bavi se prevođenjem poezije i proze.

Dolaskom Gustejna Bakea u Beograd, IK Heliks nastavlja sa promovisanjem književnih dela objavljenih u okviru edicije Trans-Evropa: književno putovanje Kontinentom.

Nedavno su čitaoci imali priliku da se upoznaju sa još jednim autorom čije je delo objavljeno u sklopu edicije Trans-Evropa. Reč je o danskom autoru Kristijanu Bang Fosu, autoru romana Smrt vozi audi, koji je takođe nagrađen Evropskom nagradom za književnost 2013. godine.

Poklanjamo knjige!

Povodom dolaska Gustejna Bakea u Beograd, IK Heliks čitaocima sajta Sinhro.rs poklanja roman Mod i Aud – roman o saobraćaju. 

Gunstejn Bake se ovim svojim delom priključio Balardovom romanu Sudar i Kristini Stivena Kinga. Ovaj provokativni norveški autor ne zalazeći, poput svojih prethodnika, u horor ili SF prozu, čitaocu pruža nezaboravnu vožnju kroz mnoge teme koje opsedaju modernog čoveka. Istančanog stila, često naginjući ka lirskoj prozi, Bake ovim romanom zadirkuje i sve žanrovske puritance i opravdava svoje visoke umetničke pretenzije. Više o romanu pročitajte >> OVDE.

Druga knjiga koju vam poklanjamo je Smrt vozi audi, danskog autora Kristijana Bang Fosa. Smrt vozi audi je duhoviti „roman na putu“, koji opisuje beznadežne živote izgubljene generacije koja se bori protiv sistema i birokratije; koja želi da pobegne u bolje sutra, da putuje i proživi kvalitetan život uprkos bolesti; koja je spremna da rizikuje sve zarad mrvice nade. Više o knjizi pročitajte >> OVDE.

Oba autora su za svoje knjige nagrađena Evropskom nagradom za književnost.

Bilo da želite prvu ili drugu knjigu, ono što je potrebno da uradite, jeste da podelite ovaj tekst sa svojim prijateljima i ostavite nam komentar na ovoj stranici. Javljajte se do sledećeg utorka, kada ćemo uz pomoć sajta Random.org izvući buduće vlasnike knjiga.


EDIT:

Hvala svima koji su učestvovali!

Knjige su dobili čitaoci koji su ostavili 5. i 6. komentar.

Pratite nas i dalje. Svaka knjiga ima dve priče 😉 

Podelite sa prijateljima:
Share

6 Comments on “POKLANJAMO vam knjige skandinavskih autora: BAKE i BANG FOS”

  1. Interesantno. Verujem da su oba romana podjednako interesantna…

Comments are closed.